Comenius Logo
     
  "Az érzékek elé kell tárni mindent, mégpedig a láthatókat a látás elé, a hallhatókat a hallás elé, a szagolhatókat a szaglás elé, az ízelhetőket az ízlelőszerv elé, a tapinthatókat a tapintás elé. És ami több érzékszerv által egyszerre érzékelhető, azt több érzékszerv útján kell érzékelni."  
        - Comenius -  
      (Jan Amos Komensky, 1592-1670)  
     
  Mi az a Logo? Eredete egy ógörög szó. A "logosz" az észlelt törvényszerűségeket fogalommá formálja és a világegyetemet működteti.  
  A Logo programozási nyelv Gyerekeknek tervezett programozási nyelv, melynek segítségével az észlelt törvényszerűségeket logikai részekre bontva fogalmazhatják meg.  
  Comenius Logo A Szlovák Comenius Egyetemen készítette Andrej Blaho, Ivan Kalas és Péter Tomcsányi. Ez a nyevjárás lehetővé teszi a számítógépes lehetőségeknek megfelelően a legtöbb érzékszerv bevonását a törvényszerűségek vizsgálatába. Ezt a verziót lefordították angol, bolgár, cseh, görög, lengyel, magyar, német, portugál, spanyol, szlovák nyelvekre, amelyek mindegyikében az anyanyelvi parancsszavakon kívül az angol utasításkészlet is használható.  
  Magyar Comenius Logo 3.0 Az adaptálás a magyarításon kívül egy átfogó megismerési környezet összeállítását is tartalmazza, amely a TeaM laborban készült. Forgalmazza a Kossuth Kiadó Rt.
Izelítő Dancsó Tündétől
 
  Comenius Logo oldalak Az itt található oldalak elsősorban gyerekeknek, szülőknek és tanároknak készültek. Folyamatosan bővítjük szórakoztató, játszva tanító, kreativitást serkentő segédanyagokat tartalmazó összeállításunkat.
Célunk, hogy konstruktív kapcsolatot létesítsenek a programok, problémák, játékok tervezői azokkal, akik ezeket használják.
Szeretnénk elősegíteni ezeknek a szerepeknek az alternatív váltakozását az oldalak segítségével mind hazai, mind pedig nemzetközi szinten, hogy az egyes programok megalkotása valóban nemzetközi erő összeadásából származó kollektív összmunka legyen.